PIXELi u muzeju budućnosti

PIXELi u muzeju budućnosti

Nova dimenzija PIXELa by Bene - prelazak iz radne okoline u izložbene prostore

Međunarodno priznati centar Ars Electronica u Linzu već 40 godina bavi se istraživanjem budućnosti na područjima tehnologije, umjetnosti i društva, slično kao i Bene AG koji je osnovan 1790. godine. Fokus im je na brzo rastućim globalnim mrežama i njihovoj povezanosti s tehnološkim napretkom koji oblikuje naš svakodnevni život.

U sklopu Muzeja budućnosti nedavno je redizajniran Ars Electronica centar koji se bavi tematikom – „Kompas – Vodič za budućnost“, a u samom središtu centra nalazi se Bene PIXELi. Više od 500 PIXEL kutija iskorišteno je za kreiranje vizionarskog primjera budućnosti s inovativnim dizajnom na radnom mjestu.

Od umjetne inteligencije do biotehnologije

Nekoć je teleskop nudio pogled u budućnost, a danas je Ars Electronica centar kompas i vodič kroz tehnološke sustave koje su ljudi kreirali u 21. stoljeću. Istraživačko - izložbeni prostor obrađuje teme od umjetne inteligencije, autonomih sustava i robotike, do biotehnologije i drugih globalnih promjena našeg vremena.

U sklopu centra nalaze se znanstvena istraživanja, interaktivne stanice, radionice i istraživački laboratoriji. Poseban fokus je usmjeren na umjetnu inteligenciju.

PIXEL laboratorij

U sklopu redizajniranog Ars Electronica centra u Linzu nalazi se jedinstvena instalacija sastavljena s više od 500 PIXEL kutija. Tu se na jedinstven način spaja modularni uredski namještaj Bene PIXEL najnovijim trendovima na području umjetnosti i tehnologije. Dizajneri centra maksimalno su iskoristili kreativne prednosti Bene PIXEL građevinskih blokova.

Nadahnuti razigranom slobodom i dinamičnim stilom PIXELa kreirali su ne samo stolove, police i sjedala, već i jedinstvene sobne pregrade kojima su dali novu dimenziju prostoru. Nova dimenzija dizajna interijera, oslobođena tradicionalnih uredskih barijera.