Podne obloge od ribarskih mreža

KATEGORIJE

Post category

Danas se svi trudimo biti ekološki osviješteni. Dolazi se do novih načina proizvodnje u kojoj se emisije ugljikovog dioksida sve više smanjuju i proizvode rade od recikliranih materijala. S takvim poduzećima volimo surađivati, a upravo je takav naš partner koji prozvodi podne obloge iz naše ponude – IVC. 

IVC Commercial do 2040. godine ima cilj stvoriti zatvoreni krug materijala, tehnologije i procesa te u potpunosti smanjiti emisiju CO2, eliminirati otpad i koristiti 100% obnovljivu energiju. Njihova upornost u ostvarivanju tih ciljeva prožeta je u svakom dijelu lanca dobave. To postižu korištenjem prirodnih izvora energije; vjetra, vode, sunca i zraka.

Tako su 2014. godine izgradili svoju vlastitu vjetroelektranu. Njihove tri vjetrenjače proizvedu oko 11 000 MWh obnovljive energije koje koriste za svoj pogon, električne kamione i ostatak odlazi na javnu upotrebu građanima.

Proizvodnja njihovih visokokvalitetnih vinilnih podova zahtijeva rashladnu vodu za apsorpciju topline u različitim fazama proizvodnje. IVC je vrlo domišljato riješio i taj izazov koristeći malu količinu vode iz obližnje rijeke Scheldt kao sekundarno rashladno sredstvo. 

Minimalnom količinom energije pumpaju vodu iz rijeke koja prolazi kroz zatvoreni protok i tako hladni cijeli proces. Riječna voda se bez dodira s vodom iz pogona vraća u rijeku. Na ovaj način su energetsku učinkovitost proizvodnje povećali za 30%. 

Ali proizvodnja LVT-a zahtijeva hlađenje na znatnoj nižoj temperaturi od one koja se postiže uz pomoć riječne vode. No ni tu nisu razočarali! Razvili su sistem slobodnog ili dinamičkog hlađenja gdje koriste prirodne i biorazgradive plinove koji su savršeno sigurni i bezopasni za ozonski omotač. Prijelaz na slobodno hlađenje se primjenjuje kada je vanjska temperatura niža od temperature procesne vode, ovisno o gravitaciji. 

 

Naravno da je u proizvodnju električne energije uključena i solarna energija. Tako solarne ploče napajaju njihov centar za razvoj podnih obloga koje pokrivaju 40% njihovih energetskih potreba.

Njihova kreativnost u pronalasku materijala za recikliranje vas neće razočarati. IVC Grupa odgovorno reciklira otpad od vinila koji nastaje u proizvodnji proizvoda od 1997. godine. 

Zajedno s najvećim pogonom za recikliranje PVC-a u svijetu, svake godine prerade više od 100 000 tona PVC otpada te u izradi svojih tepiha koriste stare ribarske mreže i stare tepihe. 

Nevjerovatno koliko možemo postići kad želimo. Napredna tehnologija u proizvodnji velikih poduzeća može biti prekretnica koju Zemlja treba i zato uvijek težimo sklapanju partnerstva s poduzećima koje predstavljamo s ponosom. 

Pogledajte kolekcije od ribarskih mreža: BRUUT kolekcijaGRIT kolekcija i RUPTURE kolekcija

Drugi sadržaj

Podešavanje uredske stolice u 10 koraka
Velik dio danas provodimo u radnom okruženju i zbog toga je tema optimizacije radnog mjesta...
Trendovi za uređenje interijera u 2024.
U dizajnu interijera 2024. godina donosi sa sobom zanimljive promjene i inovacije koje odražavaju sve...
Ergonomske stolice po promotivnoj cijeni
Na AKCIJI imamo ergonomske uredske stolice s 10 godina garancije i brzim rokom isporuke. Riječ...