Lounge stolica: ergonomija i izgradnja zajednice

KATEGORIJE:

Post category

Lounge stolica nije samo pogodnost. To može biti moćan alat za izgradnju vaše uredske kulture — ključni saveznik u današnjoj klimi na radnom mjestu. Prema istraživanju koje je 2021. godine proveo WildGoose, gotovo trećina (30%) ispitanih želi u svom uredu prostor za jelo i druženje s kolegama na poslu. Pogledajmo kako prave uredske lounge stolice mogu pomoći u poboljšanju kulture, zajednice i cjelokupnog zdravlja vašeg ureda.

Pomaže u poticanju zdravlja, ravnoteže i opuštanja.
Previše sjedenja na jednom mjestu može imati ozbiljne zdravstvene posljedice kratkoročno i dugoročno. Stagnacija može utjecati na cijelo tijelo – posebno na oči, vrat, bokove, noge i leđa. Uredski prostor s ergonomskim lounge stolicama može pružiti prijeko potreban predah od naprezanja za uredskim stolom. Promjena okruženja tijekom kratkog odmora također je odlična za opuštanje, produktivnost i moral.

Potiče socijalizaciju
Mnogi od nas upoznati su s izazovima stvaranja zajednice na radnom mjestu kada je u pitanju rad na daljinu. Definitivno postoji određena prednost u vrijednosti odnosa licem u lice s kolegama. Smijeh uz kavu ili spontano čavrljanje u zajedničkim prostorima za sastanke s udobnim uredskim namještajem može biti od velike koristi. Ne zaboravite osigurati i grickalice u svom uredskom salonu!

Dodaje fleksibilnost
Otkako su se mnogi radnici prebacili na remote način rada 2020. godine, mnoge su tvrtke imale problema s vraćanjem zaposlenika u ured. Zajednički prostor s velikim izborom uredskog namještaja za odmor može pomoći u dodavanju fleksibilnosti radnog mjesta. Bilo da se radi o fotelji s visokim naslonom za dodatnu privatnost ili ergonomskom kauču, raznolikost može biti odlična za sve stilove rada. Također može pomoći onim radnicima koji s vremena na vrijeme trebaju promjenu okruženja.

Povećava privlačnost
Uredi ispunjeni s identičnim pregradama dio su prošlosti. Ušli smo u doba modularnih rješenja za sjedenje i fleksibilnih uredskih prostora. Dobro dizajniran uredski lounge prostor mora imati sjajan protok i atmosferu, a pri tome ocrtavati kulturu kompanije. Mora imati moderan uredski lounge namještaj kako bi dodali estetski dodir. Odaberite boje i materijale koji odražavaju karakter vašeg brenda. Razmotrite što će lounge stolica prenijeti radnicima, kupcima, klijentima i posjetiteljima.

Što tražiti u uredskoj lounge stolici?

Stil. Sve u vašem uredskom prostoru treba odražavati vaš brend i njegovu viziju. Jeste li mlada,dinamična, moderna tvrtka s modernim lounge stolicama? Jeste li obiteljski ured s mnogo udobnih sjedećih mjesta za potencijalne posjetitelje svih vrsta?

 

Boja. Prilikom kreiranja i dizajna vašeg logotipa, netko je vjerojatno proveo mnogo vremena vagajući koje boje najbolje odgovaraju vašoj poruci. Boje vašeg brenda predstavljaju emocionalne asocijacije i želje ciljane publike. Ovaj koncept zadire i dalje u prostore u kojima prvenstveno rade zaposlenici. Kako želite da se osjećaju u tim prostorima. Imajte to na umu dok birate boje za svoj uredski namještaj.

Cijena. Svaka tvrtka ima proračun koji uključuje troškove u uredu poput namještaja. Namještaj za uredske sobe, mudro odabran, može vam dati velik povrat ulaganja. To je osobito istinito ako stvara prostor u kojem se zaposlenici mogu opustiti, napuniti energijom i družiti.

Izdržljivost. Neki od najelegantnijih i najpovoljnijeg namještaja nisu nužno napravljeni da traju. Ako želite da zaposlenici provedu vrijeme u zajedničkim prostorijama, razmislite o tome koliko je namještaj dobro izrađen. Kakvo će trošenje proći komad namještaja u zajedničkom prostoru? Koliko će se udobno osjećati različiti pojedinci koristeći stolice?

Ergonomija. Ako zaposlenici provedu neko vrijeme koristeći se komadom uredskog namještaja, to bi trebalo pozitivno utjecati na zdravlje njihovog mišićno-koštanog sustava. Njihova leđa, vrat, noge i ruke trebaju imati odgovarajuću potporu. U širem smislu, uredski lounge prostor je sam po sebi ergonomski koncept. Omogućuje prostor za dinamičan način rada, za razliku od sjedilačkog, i potiče kretanje tijekom dana.

Koji ćete uredski namještaj odabrati za svoj prostor? Jeste li spremni pogledati cijeli niz stilskih, ergonomskih opcija i odabrati savršenu lounge stolicu? Potražite inspiraciju na sljedećem linku: LOUNGE ZONA

Drugi sadržaj

Podešavanje uredske stolice u 10 koraka
Velik dio danas provodimo u radnom okruženju i zbog toga je tema optimizacije radnog mjesta...
Trendovi za uređenje interijera u 2024.
U dizajnu interijera 2024. godina donosi sa sobom zanimljive promjene i inovacije koje odražavaju sve...
Ergonomske stolice po promotivnoj cijeni
Na AKCIJI imamo ergonomske uredske stolice s 10 godina garancije i brzim rokom isporuke. Riječ...