Projekt Fresenius

Svakom projektu prilazimo s jedinstvenim pristupom, prema svakom klijentu pojedinačno stvaramo njima oblikovana rješenja i nudimo rješenja koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama. Drugačije i ne znamo jer želimo svakom klijentu pružiti pažnju koju zaslužuje tako da se zajedno kreiramo prostor prema njihovom karakteru.

Još jedna takva jedinstvena priča je i Fresenius projekt! 

Partnerski odnos s klijentom

Uređenju poslovnih ureda pristupamo tako da potpuno prilagođavamo interijera samom identitetu poduzeća. Na ovom projektu, klijent je htio da njegove urede ispunjavaju boje i linije njihovog loga te da izražaja dođe kultura njihove kompanije. Takvi zahtjevi su za nas novi izazov i prilika za nova kreativna rješenja! 

Kao i obično, proces je započeo s analizom potreba klijenta, na temelju kojih smo razradili prijedlog dizajna interijera u 3D vizualizaciji. Prema želji klijenta, cilj nam je bio stvoriti profinjenu atmosferu razbijenu razigranim detaljima. Nakon odabira željenog rješenja, krenuli smo s izvođenjem fit-out radova koji su uključivali i postavljanje staklenih stijena i podnih obloga. Za kraj je stigla i isporuka uredskog namještaja za konačan izgled ureda prema odabranom rješenju. 

Razigran i profinjen karakter

Kultura kompanije i njezin logotip se cijelo vrijeme ocrtavaju kroz dizajn interijera. Na samom ulazu u ured, posjetitelj odmah stvara prvi dojam o poduzeću. Na ovom projektu već na recepciji posjetitelj može primijetiti profinjen i razigran karakter poduzeća. Ravne i elegantne linije recepcijskog pulta i fotelja, omekšane su decentnom zidnom tapetom i nepravilnim linijama otvorenog industrijskog stropa. 

Industrijski strop s plavim detaljima u tonovima loga, ublažen je elegantnim neutralnim tonovima u dekoru namještaja i podnih obloga. U velikoj sobi za sastanke prevladavaju vrlo elegantne palete boja i materijala, a staklena stijena omogućuje prodor prirodnog svjetla s funkcijom otvaranja prostora i stvaranja ugodne atmosfere. 

Uz nju zaposlenici imaju i sobu za interne sastanke i ta soba je svojim dizajnom u suprotnosti s velikom sobom za sastanke. Svojim razigranim linijama i stiliziranim brandingom u naračastim tonovima podsjeća na kuhinju, te poziva zaposlenike na spontana druženja. Korišteni su visoki stol i barske stolice za visoko sjedenje s ekranom na zidu za moguće prezentacije ili video konferencije.

Namještaj s garancijom od 10 godina

Prilikom dizajna ureda klijent je inzistirao na što većem prirodnom osvjetljenju. Bjelina i sterilnost prostora razbijena je toplim drvenim detaljima dekora poput okvira ormara i obruba stola. Dodatni detalj koji razbija bjelinu prostora su plavi tonovi u tekstilnim podnom oblogama. 

Svaki ured i soba za sastanke su zatvorene s Hoyez staklenim stijenama koje osim estetske imaju i funkciju zvučne izolacije. S ugradnjom staklenih interijerskih stijena izbjegnut je dojam skučenog i mračnog prostora, te je stvoren osjećaj prostranosti.

Kod opremanja ureda klijentu je bilo bitno uložiti u ergonomski i kvalitetan uredski namještaj tako da se svim zaposlenicima pruži maksimalna udobnost prema ergonomskim standardima. Oni su se odlučili za radne stolove iz NOVA kolekcije Narbutasa i ergonomske uredske stolice Sedusa. 

Kroz dizajna ovog interijera i njegovu realizaciju, dosta je detalja na koje smo ponosni, od ugodne suradnje s klijentom do završnog rješenja. Svaki interijer na kojem radimo je jedinstven i uzbuljiv projekt za nas.