Projekt Mplus

Svaki projekt koji radimo je jedinstven i priča za sebe, a posebice nas vesele projekti na kojima odrađujemo sve za klijenta po pitanju interijera – od crtanja prvih idejnih rješenja, preko renovacije i adaptacije zatečenog stanja u prostoru, pa sve do postavljanja i zadnje uredske stolice na svoje mjesto. 

Takav je i projekt Mplus, gdje smo surađivali s klijentom u svakoj fazi opremanja njihovih novih ureda u Zagrebu – od razrade idejnog rješenja pa sve do isporuke i montaže namještaja.

Početak jedne nezaboravne suradnje

Kao i u većini slučajeva, klijent je imao definiran prostor u koji se useljava, a početni izazov bio je u tome što zatečeno stanje u objektu nije odgovaralo njihovim potrebama, te ga je iz tog razloga trebalo u potpunosti preurediti. Od prilagodbe mreže instalacija, preuređenja vanjske terase koja nije bila u funkciji, do kreiranja novog identiteta uredskog prostora cijele kompanije. U kvadratima ograničenom prostoru trebalo je smjestiti opširan program s menadžerskim uredima, uredima s više radnih mjesta, sobama za sastanke i s ostalim sadržajima, a pri tome kreirati toplu i ugodnu atmosferu za zaposlenike i poslovne partnere.

Inspiracija za dizajn interijera

Kada smo krenuli u izradu idejnog rješenja za dizajn interijera, klijent je želio primijeniti stil uređenja svog ureda slično kao što imaju u svojim uredima u Turskoj – od boja, materijala do atmosfere. Na temelju njihovih želja, od materijala je korišten beton u kombinaciji s toplim pastelnim nijansama i drvetom. 

Topli bež tonovi na zidovima, te materijalima i tkaninama za uredski namještaj, kombinirani su s hladnim bijelim betonom koji se suptilno proteže kroz cijeli interijer. Hodnik s vinil podovima u dekoru betona, stapa se s detaljima od prirodnog hrasta koji je korišten za radne stolove i uredske ormare.

Tijekom uređenja ureda, klijent je radio i rebranding cjelokupne kompanije, te su nove boje i logo korištene u suptilnim detaljima koji su stopljeni su s prostorom.

Izazovi na putu od ideje do realizacije

Postojeći uredski prostor, osim što zatečenim rasporedom nije odgovarao potrebama klijenta, nekoć je imao i drugačiju namjenu. Kroz prostor je prolazilo više vertikala instalacija obzirom da se etaža iznad nekad koristila kao restoran, a koje su sada maksimalno utopljene u nove zidove. 

S obzirom na manjak kvadrata u prostoru, sobe za sastanke smještene su u središnjoj zoni, bez direktnog dnevnog osvjetljenja. Kako bi riješili problem prirodne svjetlosti u sobama za sastanke, omeđili smo ih staklenim stijenama koje propuštaju svjetlost iz ureda, a zavjese omogućuju postizanje privatnosti prema potrebi.

Iako se tlocrtno prostor čini maksimalno iskorišten s hodnicima koji spajaju sobe za sastanke i urede koji ih okružuju, stvaran osjećaj prostora je prozračan i ugodan interijer. Zaobljeni elementi u prostoru, poput zaobljene staklene stijene koja omeđuju veliku sobu za sastanke, omogućuje fluidnu komunikaciju cijelim prostorom. Sobe za sastanke nalaze se u središtu prostora, a pri tome ne djeluju kao da ometaju već da usmjeravaju kretanje.

Kvaliteta i dugotrajnost

Na ovom projektu klijent je inzistirao na trajnosti i kvaliteti svih ugrađenih elemenata. Upravo zbog toga odabrali su Sedus uredske stolice koje zadovoljavaju najviše ergonomske kriterije, te imaju 8 godina garancije. Svijetle bež tkanine na uredskim stolicama stapaju se s dekorom prirodnog hrasta na Bene radnim stolovima i ormarima koji se nalaze u svim uredima i sobama za sastanke. 

Uz vrhunski namještaj, prilikom dizanja interijera, pazilo se na svaki i najmanji detalj – od kvalitete i funkcionalnosti do estetike i sklada.  Zanimljiv detalj u menadžerskim uredima su i Glamora Sensation zidne tapete s 3D efektom lišća koje ostavlja dojam kao da lišće raste na zidu.

Kao kontrast vinil podovima koji su korišteni u hodnicima, u uredima su se odlučili za tekstilne podne obloge iz BRUUT kolekcije koje su stvorile dašak prolaznosti i topline u uredima, a ujedno pridonose i smanjenju buke. Svaki detalj u ovom interijeru ima svoju višestruku funkciju u oblikovanju interijera po mjeri našeg klijenta.

Plan 2B – Kreiramo jedinstvene i uzbudljive interijere s karakterom.