Projekt Nexi Croatia

Iza našeg Plan2B tima je još jedna nezaboravna suradnja s Nexi Croatia d.o.o. koji je dio Nexi Grupe – vodeće europske PayTech kompanije. Njihove nove urede, koji se prostiru na 3 etaže ukupne površine 4.890 m2, opremili smo s kvalitetnim ergonomskim namještajem našeg partnera Sedus Stoll.

Ugodan interijer s različitim zonama

Preseljenje ureda je poprilično sveobuhvatan i izazovan proces u kojem mi želimo klijentu pružiti konstruktivnu i promptnu podršku. Na projektu Nexi Croatia krenuli smo s razradom 3D vizualizacija interijera na temelju dobivenih inputa od strane klijenta i u skladu s njihovom knjigom standarda. U tom procesu strateškog planiranja radnog mjesta, s klijentom smo razrađivali različite opcije za optimizaciju radnog prostora s ciljem kreiranja ugodne radne okoline u kojoj pojedinac može birati gdje će i kako raditi.

Preseljenje u novi ured su iskoristili kao priliku za povećanje open space prostor, kreiranje fokus soba za usredotočeniji rad te relax soba za opuštanje i zabavu, kao i povećanje broja konferencijskih dvorana koje se po potrebi mogu pregrađivati u manje prostorije.

Vrhunski ergonomski namještaj za sve

U open space dijelu su smještene pojedinačne radne stanice u kojima se klijent odlučio za inovativna ergonomska rješenja koja su definirali kao standard za sve svoje zaposlenike. Uz se:flex ergonomske stolice odlučili su se za Sedus se-lab e-desk radne stolove podesive po visini. Na taj način svaki zaposlenik može si brzo i lako prilagoditi radno mjesto po svojoj mjeri što je odlično rješenje kada imate desk sharing politiku, kao što je slučaj kod Nexi. 

Za pohranu osobnih stvari zaposlenika uz open space prostore smješteni su i garderobni ormari Sedus grand slam lockeri u kojima svaki pojedinac ima svoj zasebni pretinac.

Obzirom da u open space prostoru obavljanje telefonskih poziva može biti izazovno zbog akustike, klijent se odlučio za postavljanje akustičnih Sedus se:cube telefonskih govornica u kojima se može obaviti telefonski pozivi podalje od uredske vreve.

Modularne konferencijske dvorane

Posebna pažnja se posvetila konferencijskim dvoranama u kojima se nalaze sklopivi brainstorm konferencijski stolovi i ergonomske se:flex konferencijske stolice koje se mogu slagati jedna na drugu. Odabirom sklopivih konferencijskih stolova i stolica koje se mogu slagati jedna na drugu konferencijske dvorane se lako mogu transformirati ovisno o potrebi.

Brainstorm konferencijski stolovi na kotačima se mogu lako preklopiti i posložiti jedan pored drugog i premještati po prostoru. Modularnost konferencijskih dvorana su dodatno postigli i sa zvučno izoliranim harmo stijenama pomoću kojih se od jedne velike dvorane mogu dobiti dvije odijeljene prostorije.
Modularan uredski namještaj, koji zadovoljava najviše ergonomske kritterije, pomogao je klijentu stvoriti radnu okolinu koja se prilagođava različitim potrebama zaposlenika – od mjesta za fokusiran rad, preko mjesta za opuštanje do atraktivnih prostorija za sastanke.

Osvrt klijenta na projekt

“Sve u svemu, veoma smo zadovoljni Sedus uredskim namještajem. Jako smo zadovoljni i s Plan 2B timom jer od njih uvijek dobijemo pomoć kad god nam nešto zatreba”
Ivana Kosijer
Category Management Expert - Nexi Croatia