SEDUS: novi način rada

Kategorije objava:

Post category

“Novi način rada” je popularna riječ u trenutnom radnom okruženju. Već duže vrijeme svi radimo na nov, moderan i agilan način. Zapravo, izraz “Novi način rada” skovao je austrijski filozof Frithjof Bergmann još 1970-ih. Iz njega su se do danas razvili različiti pristupi i tumačenja o načinu na koji radimo.

Kako se može opisati “Novi način rada”?
U industriji uredskog namještaja pojam “Novi način rada” trenutno je na svačijim usnama. Fokus je na modernoj radnoj filozofiji, transformaciji radnog svijeta i popratnim promjenama u smislu fleksibilnosti, samoodređenja i potreba pojedinca.

Kako je “NOVI NAČIN RADA” implementirao naš partner Sedus?
I u Sedusu, njihova radna filozofija i način na koji se prakticira rad podložni su različitim utjecajima i dizajnu. Prvo i najvažnije je njihov moto “Stvarno nam je stalo.” U tu svrhu, “NOVI NAČIN RADA” u Sedusu može se podijeliti u pet aspekata:

1. NOVI NAČIN RADA je holistički pristup – sve se vrti oko ljudi.

2. NOVI NAČIN RADA zahtijeva okruženje koje potiče talente i omogućuje kulturu otvorenosti i povjerenja. Usmjerenost na ljude i podrška zaposlenicima ključne su vrijednosti za uspjeh tvrtke. Vrijednost se stvara međusobnim uvažavanjem.

3. NOVI NAČIN RADA znači slobodu izbora kao i rješenja za opremanje poslovnog interijera s fokusom na aktivnostima. Prostori i objekti koji su dizajnirani da ergonomski, estetski i funkcionalno zadovoljavaju potrebe korisnika u ovom pristupu imaju velike prednosti. 

Oni se kreću od radnih stanica za koncentrani rad do komunikacijskih radnih stanica, radnih stanica za suradnju i radnih stanica za opuštanje. Cilj je ponuditi pravo rješenje za svaku situaciju i vrstu posla.

 

4. NOVI NAČIN RADA je inteligentan i digitalan. Digitalna rješenja također su neizostavan alat u današnjoj radnoj okolini. Suvremene tehnologije i pametni alati poput inteligentnih sustava upravljanja omogućuju optimalno korištenje raspoloživog prostora.

5. NOVI NAČIN RADA nudi slobodu – agilnost je tražena. Mijenjalo se i širilo mjesto rada, ali i prostor za rad. Naglašeno je samoodređenje i organiziranost – u mobilnom radu kod kuće ili u rad u sklopu uredskog prostora. Odlučujuća je postava koja se prilagođava okolnostima i podržava put do najboljeg mogućeg rezultata.

NOVI NAČIN RADA znači dijeljenje znanja. Učinkovita komunikacija i redoviti prijenos znanja imaju ključnu ulogu u pomaganju ljudima da uče jedni s drugima i jedni od drugih, kao i da rastu zajedno. Sedus je predan dijeljenju i prenošenju znanja kako bi mogao dizajnirati radna okruženja za danas i sutra s fokusom na ljude i korisnike.

Drugi sadržaji

Što zapravo znači aktivno sjedenje?
Svi smo svjesni da dugi periodi statičnog sjedenja, kako na poslu tako i kod kuće,...
Podešavanje uredske stolice u 10 koraka
Velik dio danas provodimo u radnom okruženju i zbog toga je tema optimizacije radnog mjesta...
Trendovi za uređenje interijera u 2024.
U dizajnu interijera 2024. godina donosi sa sobom zanimljive promjene i inovacije koje odražavaju sve...